گزارش كار آموزي زراعت و اصلاح ذرت

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته کشاورزی و محیط زیست (آموزش_و_پژوهش)

فهرست مطالب:

فصل اول: تاريخچه و مبداء ذرت...................... 7
فصل دوم: ويژگيهاي قسمتهاي مختلف گياه و انواع ذرت.. 12

(1-2) ويژگيهاي گل وساق........................... 13

(2-2) ويژگيهاي ريشه ............................. 16

(3-2) ساختمان دانه ذرت........................... 16

(4-2) انوع ذرت................................... 18

فصل سوم: اصلاح ذرت................................ 21

(1-3) وضع ژنيتيكي ذرت............................ 22

(2-3)                                                                                                                                                                                                                                                       روشهاي اصلاح ذرت 22

(3-3) هدفهاي اصلاح ذرت............................ 28

فصل چهارم: آفات و بيماريهاي ذرت.................. 30

(1-4) آفت ذرت.................................... 31

(2-4)                                             بيماريهاي مهم ذرت............................................ 32

فصل پنجم: كاشت و برداشت ذرت...................... 35

(1-5) كاشت....................................... 36

-         انتخاب بذر..................................... 36

-         مقدار بذر...................................... 36

-         فواصل خطوط كاشت................................ 37

-         عمق كاشت....................................... 39

-         طرق كاشت....................................... 39

(2-5)                                                                                                                                                                                                                                                       برداشت 40

-         انواع ماشينهاي برداشت.......................... 40

-         زمان نحوه برداشت................................ 40


فهرست اشكال:

- شكل شمارة (1)............................... 14

مقطع نمودار ساختمان گل مونث ذرت

- شكل شماره (2)............................... 14

A- گل آذين نر پابساكهاي خارج شده B- بلال با كاكلهاي خارج

- شكل شماره (9)............................... 15

گل نر و ماده - تنوع ژنتيكي - رديف كشت

- شكل شماره (3)............................... 16

گل‌هاي پايه‌دار و بدون پايه گل مذكر ذرت

- شكل شماره (4)............................... 18

مقطع نمودار دانه ذرت

- شكل شماره (5)............................... 20

انواع مختلف ذرت

- شكل شماره (6)............................... 41

ذرت چين خودرو با بستر پوست كن و دماغه ذرت چهار رديفه

- شكل شماره (7) ......................... 41

چاپر

- شكل شماره (8)................... 42

دستگاه برداشت بلال ذرت

 

فهرست جداول

جدول شماره (1):............................... 11

سطح زيركشت و مقدار محصول و عملكرد ذرت در كشورهاي مختلف (از Hoffmann 1970)

جدول شماره (2):............................... 38

رابطه تعداد بوته در هكتار فاصله رديف‌ها و فاصله دو بوته در زراعت ذرت


چكيده مطالب:

ذرت گياه زارعتي از تيرة غلات يكساله بوده و بومي نيمكره جنوبي است كه براي اولين  بار توسط كريستف كلمب كشف شد.

گياهي تك پايه كه گل نر بصورت خوشه در رأس و گل ماده (بلال) مخروطي و در پايين قرار دارد هر گل از 3 عدد پرچم تشكيل شده است و تعداد برگها بين 8 تا 48 بود و بطور متوسط 13 تا 18 عدد است.

از واريته‌هاي مهم آن مي‌توان به ذرت داندان اسبي- ذرت بلوري- ذرت آردي- ذرت شيرين قندي- ذرت غلاف دار اشاره كرد.

ذرت به دليل توليد بذر زياد و صفات ژنتيكي ساده و خود گشن بودن كه باعث دو رگ گيري ساده‌تر مي‌شود از اهيمت ژنتيكي بالايي برخوردار است و اين ويژگيها باعث شده كه اصلاح كنندگان بر روي اين گياه بيشتر كار كنند.

از جمله روشهاي اصلاحي آن مي‌توان به سلكيون- تهيه و واريته‌هاي هيبريد و واريته مصنوعي  اشاره كرد كه مي‌توان با اين روشها به اهدافي مانند بالا برردن عملكرد مقاومت در برابر خشكي و گرما مقاومت در برابر خوابيدگي، آفات و بيماريها دست يافت.

ذرت نيز مانند ديگر گياهان زراعي داراي آفتهايي مي‌باشد مانند كرم ذرت، كرم ساقه خوار شب پره زمستاني يا كرم طوقه نام برد و بيماريها مانند بيماريها سياهك ذرت،‌ بيماري سوختگي برگ، بيماري زنگ، بيماري موزائيك اشاره كرد.

عمقي كه بايد در كاشت ذرت در نظر گرفت بين 3 تا 10 سانتي متر است كه البته بسته به شرايط آب و هوايي منطقه، درجه حرارت محيط به هنگام كاشت- درصد رطوبت خاك و زمان كاشت بستگي دارد. و به دو صورت دستي و مكانيزه مي‌توان اقدام به كاشت آن كرد كه كاشت مكانيزه از عملكرد بالاتري برخوردار است.

از مشاينهاي مورد استفاده براي برداشت مي‌توان به ذرت كن‌ها، ذرت چين پوست كن، ذرت چين دانه كن- كمباين‌هاي غلات- و چاپرها اشاره كرد.

البته برداشت ذرت بر خلاف ساير غلات چندان تابع زمان و فصل معين نبوده و تحت شرايط زمان كاشت، طول روز- حرارت- دفعات آبياري قرار مي‌گيرد.


دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته کشاورزی و محیط زیست (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 3451 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 55

حجم فایل:1,859 کیلوبایت

 قیمت: 55,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل