پاورپوينت بررسی تنوع آللی ژنهای Vrn-1در توده های گندم نان ایرانی

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته صنایع غذایی (آموزش_و_پژوهش)
این فایل در قالب فرمت Power Point قابل ویرایش ، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد

گندم های دیپلوئید: تعداد کروموزوم 14= x2= n2، مانند، گندم T. monococcum


گندم های تتراپلوئید: تعداد کروموزوم 28=x 4= n2 مانند: گندم T. durum و T. polonicum
بعد از جوانه زنی در پاییز زمانی که هنوز روزها بلند هستند سطح بالای بیان ژن VRN2 از بیان ژن VRN3جلوگیری میکند. ژن VRN1 ابتدا در سطح کمی در اثر بهاره سازی بیان می شود، به تدریج با کوتاه شدن روز ها و تداوم  سرما ی هوا بیان ژن VRN2 کاهش می یابد، کاهش این ژن در برگ ها موجب افزایش بیان ژن VRN3 با بلند شدن روزها به سمت بهار و افزایش بیان ژن VRN1 می شود. که در نهایت با ارسال آن به جوانه  راسی موجب پیشرفت گلدهی و تولید مریستم های سنبلک می شود.



از تنوع آللی برای بررسی وضعیت آللها در ژن ها و در نهایت در ژنوتیب ها استفاده می شود. از تنوع آللی در جو برای بررسی نیاز بهاره سازی، در گندم برای ارتفاع گیاه، پروتئین های ذخیره ای دانه، سختی دانه و روز تا گلدهی استفاده شده است.

فرضيات و اهداف تحقيق
تنوع بالایی بین ژرم پلاسم توده های گندم نان بومی ایران از نظر ژن های Vrn-1 وجود دارد.

نشانگرهای اختصاصی مورد استفاده قادر به تفکیک آلل های ژن های Vrn-1 در ژرم پلاسم گندم های بومی ایران می باشند.

بررسی تنوع ژنتیکی در توده های گندم نان بومی ایران بر اساس صفات مورفولوژیک

بررسی کارآیی نشانگرهای آلل اختصاصی برای ژن های Vrn-1در توده های گندم نان ایرانی

بررسی تنوع آللی در توده های گندم نان بومی ایران برای ژن های Vrn-1


در مطالعه ای تنوع آللی را با استفاده از نشانگرهای آلل اختصاصی در واریته های زراعی گندم ها ی معمولی لهستانی بررسی کردند که دریافتند همه ی 30 واریته ی گندم زمستانه دارای آلل نهفته ی vrn-A1 بودند و همه ی 13 واریته ی بهاره نیز دارای آلل غالب  a در این مکان ژنی VRN-A1 بودند. بنابراین نتیجه گرفتند که عادت رشدی این گندم ها بیشتر توسط این مکان ژنی تعیین می شود.


گل آذین گندم سنبله نامیده می شود که از تعدادی دسته های گل جدا از هم (سنبلچه) که توسط دو گلوم (پوشینه و پوشینک) احاطه شده تشکیل شده است. هر سنبلچه از گندم نان  2 تا 5 گلچه دارد


اهمیت مطالعه نیاز بهاره سازی در گندم
به منظور تعیین واکنش به بهاره سازی  و دامنه تغییرات آن در ارقام و لاین های گندم نان، 29 رقم گندم را با 9 سطح طول مدت بهاره سازی بررسی کردند. نتایج آنها نشان داد اگر چه واکنش ارقام گندم به بهاره سازی  از بهاره محض تا بینابین و زمستانه محض متغییر است ولی اکثر ژنوتیب ها واکنشی کمّی به بهاره سازی دارند.
 و...
دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته صنایع غذایی (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 3606 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: ppt

تعداد صفحات: 53

حجم فایل:9,573 کیلوبایت

 قیمت: 55,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل