فایل كاربرد فناوري بيوراكتورهاي غشايي در تصفيه فاضلابهاي نفتي

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته نفت (آموزش_و_پژوهش)
چکيده
استفاده از فرايندهاي غشايي در سالهاي اخير در زمينه تصفيه فاضلابها گسترش زيادي پيدا کرده است.  يکي از اين فرايندها فرايند بيوراکتور غشايي MBR است که براحتي براي انواع فاضلابها قابل کاربرد بوده و راندمان خوبي در حذف انواع آلودگيها دارند. در اين تحقيق قابليت کاربرد فرايند MBR در فاضلابهاي نفتي مورد بررسي قرار گرفته است و از يک غشا ميکرو فيلتراسيون لوله اي براي جداسازي و برگشت دادن بيوماس ، مواد جامد سوسپانسه و ملکول‌هاي سنگين خروجي از بيوراکتور استفاده شده است.  نتايج نشان دادند که راندمان حذف بر حسب شرايط بين ٩٧-٩٣ درصد تغيير مي‌کند و غلظت MLSS در بيوراکتور نيز بتدريج تا g/lit ١٦.٢ افزايش يافته است. 
کلمات کليدي : بيوراکتور غشايي ، فاضلابهاي نفتي - ميکروفيلتراسيون. 
مقدمه
 هيدروکربنهاي نفتي تقريباً از دو قرن پيش به عنوان يک ماده آلاينده وارد محيط زيست شده اند و از زمان جنگ جهاني دوم مخصوصاً بعد از حادثه کشتي Torrey Conyon در سال ١٩٦٧ در سواحل انگلستان اين آلودگيها بعنوان يک معضل در گزارشهاي علمي مطرح گرديده اند و باعث تحريک علاقه جهانيان به بررسي آلودگيهاي نفتي و روشهاي پاکسازي آن شده اند [١].

بطور کلي فن آوري جداسازي غشايي را به سه صورت مي‌توان با فرايند بيولوژيکي تصفيه فاضلاب ترکيب کرد.
•        براي جداسازي و برگشت دادن مواد جامد
•       براي هوادهي بيوراکتورها بدون حباب bubbleless aeration of the bioreactor
•       براي جداسازي مواد آلاينده از فاضلاب‌هاي صنعتي خطرناك hostile industrial wastewater

مواد و روش
در يک مطالعه ابتدايي باکتريهاي مختلف از مناطق آلوده به نفت جمع‌آوري شده و سپس عملکرد تک تک آنها بر روي تجزيه ترکيبات نفتي بررسي و از ميان آنها سه نوع باکتري که داراي فعاليت بهتري بودند انتخاب شده بود. در تحقيق حاضر که ادامه کار قبلي مي‌باشد با استفاده از مخلوط، اين سه نوع باکتري عملکرد بيوراکتور غشايي مورد بررسي قرار گرفت.
با توجه به نتايج به دست آمده در مراحل مختلف معلوم شده كه بازدهي سيستم در حالت پايدار در مراحل مختلف آزمايش متفاوت بوده و با وجود افزايش تدريجي COD در هر مرحله راندمان نيز افزايش يافته است

بحث و نتيجه گيري
اشکال ٢، 3 و 4 به ترتيب تغييرات COD،TOC  و بازدهي سيستم را در نسبت به زمان در مرحله اول آزمايش نشان مي‌دهند.

نتيجه گيري
بيوراکتورهاي غشايي راندمان بسيار خوبي در حذب COD,TOC در فاضلابهاي نفتي از خود نشان مي‌دهند.
در اين بيوراکتورها غلظت MLSS نسبت به ساير بيوراکتورها بسيار بالا بوده است.

منابع و مراجع
1.   Petr, H,Albers.“An Annotated Bibiography on Petroleum Pollution” Version 2003 USGS Patuxent Wildlife Research Center Laurel, MD htm.
2.   Keit, Brindle. Tom, stephenson. “The Application of Membrane Biological Reactors for Treatment of Wastewater” Biotechnology and Bioengineering, (1996) Vol 49, pp 601- 610.
3.   http://www.mbrtch.com

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته نفت (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 5205 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 9

حجم فایل:417 کیلوبایت

 قیمت: 15,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل