فایل بررسی تغییرات دما و بارش بر کشت برنج
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته جغرافیا (آموزش_و_پژوهش)
این پایان نامه در قالب فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد
چکیده
امروزه برنج غذاي اصلي بيش از نصف جمعيت جهان داده و در پنج قاره و بيش از چهل كشور برنج زراعت ميشود. برنج از جمله وعدههای اصلی غذایی مردم ایران میباشد که تا سال 1340 ايران ساليانه كم و بيش برنج صادر ميكرد و از آن به بعد در نتيجه بهبود وضع اقتصادي مردم و ازدياد سريع جمعيت با وجود اقدامات بزرگ دولت در تهيه مقادير زياد برنج كشور، نتواست جوابگو باشد و کشور واردكننده برنج نيز ميباشد. با توجه به وجود اقلیمهای مختلف در کشور برنج در شرایط آب و هوایی خاص، محدوديتهاي اصلي توليد برنج، كميابي روز افزون نيروي كار، كمبود آب و تغيير الگوي كار كشاورزي از حالت برآورده كردن نيازها به سمت تجاري كردن زمينها، مقابله با فرايند آزادسازي تجارت جهاني، حفظ منابع طبيعي، تغيير الگوي مصرف غذايي، مالكيت زمينها و ساختار توليد مي باشد. در شرايط اقتصادي جديد، كشاورزي محوريت خود را تا حدودي از دست داده، بيش از پيش پيچيده تر شده و به صورت تنگاتنگي مرتبط با اقتصاد جهاني است. موضوعاتي كه توسعه كشاورزي در حال حاضر با آنها مواجه است بسيار متفاوت با گذشته است مي باشد. سرمايه گذاري كافي، اساسي و درازمدت براي توليد فناويهاي نوين مانند برنج هيبريد و بيوتكنولوژي جهت افزايش توليد و تامين نيازهاي غذايي آتي بشر ضروري به نظر مي رسد. با توجه به اهمیت آن در این پژوهش سعی شده تا ضمن بررسی دادهها از طریق روشهای میدانی، کتابخانهای و آماری SPSS عوامل مختلف جوی و اثرات هریک بر رشد برنج مورد ارزیابی کمی قرار گیرد تا با اعمال یک مدیریت صحیح کشاورزی بتوان به بهرهگیری مناسب از طبیعت منطقه مورد مطالعه دست یافت.
واژههای کلیدی: برنج، اقلیم، لنجان، زرینشهر.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده 1
فصل اول: کلیات
1-1 پیشگفتار 3
1-2 مقدمه 7
1-3 طرح مسأله 8
1-4- پیشنه تحقیق 9
1-5 اهمیت تحقیق 10
1-6 اهداف تحقیق 11
1-7 فرضیات: 12
1-8- شیوه کار و ابزار تجزیه و تحلیل 12
فصل دوم: موقعیت طبیعی، کشاورزی، تأثیرات آب و اقلیم بر گیاه برنج در منطقه
بخش اول: لنجان 14
2-1 جغرافیای طبیعی 14
2-2 موقعيت و مشخصات جغرافيايي لنجانات 14
2-2-1 موقعيت رياضي 14
2-2-2 موقعيت سياسي 15
2-2-3 موقعیت جغرافیایی 15
2-3 ناهمواریها 15
2-3-1 ارتفاعات 16
2-3-2 کوهپایهها و دشتها 16
2-3-3 دره زایندهرود 16
2-4 آب و هوا 17
2-5 منابع آب 17
2-5-1 زایندهرود 17
2-5-2 چشمه سارها 18
2-5-3 قنوات و چاهها 18
2-6 وضع جريان آب در حوضههاردنگ و دشت لنجان 19
2-6-1 تغييرات جريان آب حوضههاردنگ 19
2-7 بادها 19
2-8 لنجان و سیر تقسیمات کشوری 19
2-9 جغرافیای تاریخی 21
2-9-1 وجه تسمیه 21
2-9-2 منابع و مستندات تاریخی 22
2-9-3 آثار تاریخی 23
بخش دوم: زرینشهر 25
2-10 جغرافیای طبیعی 25
2-11 موقعیت 25
2-12 زمینشناسی 26
2-13 ناهمواریها 27
2-13-1 ارتفاعات 27
2-13-1-1 ارتفاعات شمال غربی- جنوب شرقی 28
2-13-1-2 ارتفاعات غربی، شرقی 28
2-13-1-3 ارتفاعات پراکنده 29
2-13-2 دشتها و صحراها 30
2-13-3 بستر زایندهرود 30
2-14 آب و هوا 32
2-15 بادها 32
2-15-1 بادهای دایمی 32
2-15-2 بادهای موقتی 33
2-15-2-1 بادهای بهاری 33
2-15-2-2 باد تابستانی 33
2-15-2-3 بادهای پاییزی 33
2-15-2-4 بادهای زمستانی 33
2-16 منابع آب 33
2-16-1 زایندهرود 34
2-16-1-1 مادی کمالآباد 37
2-16-1-2 مادی علیای ریز 38
2-16-1-3 جوی پاکندال 39
2-16-2 قناتها( کاریزها) و چاهها 40
2-16-2-1 قنات یا کاریز چیست؟ 41
2-16-2-2 اجزای قنات 41
2-17 اوضاع اقتصادي لنجان 43
2-17-1 اهميت كشاورزي در لنجان 43
2-17-2 تحلیل تعداد روزهای یخبندان 45
2-18 زرینشهر در سیر تقسیمات کشوری 47
2-18-1 جغرافیای تاریخی 47
2-18-2 وجه تسمیه 48
2-18-3 آثار کهن 49
بخش سوم: برنج 50
2-19 پیشنه برنجکاری در ایران 50
2-20 عوامل مؤثر در مقدار مصرف آب شالیزار 51
2-21 آب و هوا 52
2-22 مراحل زندگی بوته برنج 54
2-23 آفات برنج 55
2-24 بیماریهای برنج 55
2-25 علفهای هرز برنج 55
2-26 ارقام مهم برنج كشور 55
2-27 عملیات زراعی شالیکاری در استان اصفهان 56
2-27-1 خزانه 56
2-27-2 کاشت در زمین اصلی 58
2-27-3 داشت 59
2-27-4 برداشت برنج 61
2-27-5 برداشت با دست 62
2-27-6 برداشت با کمباین غلات 63
2-27-7 برداشت با دست و خرمنکوبی با کمباین 63
2-27-8 تنگناها 64
2-27-9 پیشنهادات 64
2-28 شالیکوبی 64
2-28-1 مزیت نمک 66
2-28-2 دلائل خرد شدن 66
2-28-3 ضایعات 67
2-29 نگرشي به وضعيت برنج كشور 68
2-29-1 ارقام برنج استان اصفهان 68
2-29-2 زمان كاشت برنج در استان اصفهان 69
2-30 برنج 70
2-31 بیماریهای برنج در ارتباط با شرایط اقلیمی 73
2-31-1 بیماری بلاست 73
- اثر شرایط محیطی روی توسعه بیماری بلاست 76
2-31-2 بیماری سوختگی غلاف برگ برنج 78
2-31-3 بیماری پوسیدگی ساقه 81
2-31-5 بیماری سیاهک دروغی برنج 83
فصل سوم: روش تحقیق
3-1 مقدمه 87
3-2 روش تحقيق 87
3-3 جامعه آماری 88
3-4 روش نمونه گیری 89
3-5 ابزار اندازه گیری 89
3-6 روشهای تجزیه و تحلیل دادهها 89
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل آماری
4-1 آمار استنباطی 91
فرضیه اول: بارندگی بر تولید برنج تأثیر دارد. 91
فرضیه دوم: دما بر تولید برنج تأثیر دارد. 93
فرضیه سوم: رطوبت بر افزایش خرده برنج تأثیر دارد. 96
فصل پنجم: نتیجهگیری و پیشنهادات
5-1 نتیجهگیری 99
5-2 پیشنهادات 101
منابع.......................................... 111
5-3 فرصتهاي فني براي افزايش پايداري توليد برنج 107
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول (2-1) ماههاي مختلف بر حسب متر مكعب..........
جدول (2-2) دشتها و صحراهای اطراف ریز (زرینشهر)...
جدول (2-3) تقسیم آب زایندهرود طبق طومار شیخ بهایی بین دهستانهای حقابه بر.........................................
جدول ( 2-4) میزان آب موردنیاز برای آبیاری آبی برنج در نقاط برنجخیز استان اصفهان.............................
جدول (2-5) آمار برنج (شلتوك).....................
جدول (2-6) تغییرات دوره کون نسبت به درجه حرارت را در بیماری بلاست.................................................
جدول (2-7) شرایط مطلوب اقلیمی برای گسترش بیماریهای برنج
جدول (4-1) تولید برنج برحسب میزان بارش...........
جدول (4-2) همبستگی دو متغیرتولید برنج و میزان بارش
جدول (4-3) رگرسیون دو متغیرتولید برنج و میزان بارش
جدول (4-4) خلاصه مدل..............................
جدول (4-5) معنیداری کل مدل.......................
جدول (4-6) گزارش بتاها...........................
جدول (4-7) تولید برنج برحسب دما..................
جدول (4-8) همبستگی دو متغیرتولید برنج و دما.....
جدول (4-9) رگرسیون دو متغیرتولید برنج و دما......
جدول (4-10) خلاصه مدل..............................
جدول (4-11) معنیداری کل مدل.......................
جدول (4-12) جدول بتاها............................
جدول (4-13) مقایسه میانگینهای درصد خرده برنج و رطوبت
فهرست اشکال
عنوان صفحه
نقشه (2-1) توپوگرافی شهرستان لنجان...............
نقشه (2-2) محدوده شهرستان لنجان (زرینشهر)........
شکل (2-3) موقعیت زرینشهر در ایران................
نقشه (2-3) زمینشناسی شهرستان زرینشهر.............
نقشه (2-4) ارتفاعات زرینشهر......................
نقشه (2-5) ارتفاعات شهرستان لنجان (زرینشهر)......
نمودار (2-6) سیستمهای موجود تبدیل شالی به برنج در منطقه لنجان
نمودار(4-1) نمودار آمبروترميك شهرستان زرینشهر....