دانلود تحقیق بررسی تولید اسپان
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته کشاورزی و محیط زیست (آموزش_و_پژوهش)
این فایل در قالب فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و استفاده میباشد
تعریف
اسپان، در واقع بذر قارچ بشمار رفته و شامل توده سفيد رنگ ميسليومي حاصل از كشت خالص قارچ در مراحل قبلي است كه به روش خاص آزمايشگاهي بر روي يك ماده ناقل كشت شده و از آن براي تلقيح در بستر كاشت آماده استفاده ميگردد. ماده ناقل بر حسب نوع قارچ متفاوت بوده كه از اين نظر؛ ميتوان اسپانها را به دو نوع بذري (ماده ناقل بذر چاودار) و غير بذري (با ماده ناقل كود اسب؛ پرليت و يا براده چوب) تقسيم بندي نمود.
با نگاهي به تاريخ درمييابيم كه روند توليد اسپان قارچ و بالاخص نوع پرطرفدار دكمهاي دستخوش تغيير و تحول فراواني شده تا بصورت امروزي تكامل يافته است. در طي قرن هجدهم ميلادي، كه پرورش قارچ خوراكي مراحل اوليه خود را طي مينمود؛ توليد كنندگان اسپان مورد نياز خود را با جمعآوري تودههاي ميسليومي از طبيعت كه قارچ در آن به طور طبيعي رشد كرده بود جمعآوري نموده و براي تحريك رشد ميسليومها از مكملهاي غذايي و به خصوص كود اسب استفاده ميكردند و در بعضي موارد؛ هم چنين از کمپوست مصرفي در كشت قبلي؛ به عنوان اسپان در كشتهاي بعدي استفاده مينمودند. در هر صورت، از آنجا كه در هيچ يك از روشهاي فوق از كشت خالص قارچ استفاده نميشد و شرايط نيز استريل نبود؛ با مصرف اين گونه اسپانها، بسياري از آفات و امراض نيز همراه با اسپان به بسترها منتقل شده و عملكرد را پائين ميآوردند.
Spawn .