تحقیق بررسی خصوصيات عمومي استان تهران
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته جغرافیا (آموزش_و_پژوهش)
بخشی از متـنِ ایـن تـحقیـق :
استان تهران از شمال با استان مازندران از شرق با استان سمنان از جنوب با استانهاي قم و مركزي و از غرب با استان قزوين همسايه است .
از نظر موقعيت نسبي جغرافيايي اين استان در غرب دشت كوير و جنوب رشته كوههاي البرز و از نظر طول و عرض در موقعيت جغرافيايي ( 35 , 47) و ( 51 , 37) واقع است .
آب و هوا :
از نظر عرض جغرافيايي ، استان تهران در عرضهاي مياني ( بين استوا و قطب ) واقع شده است و قاعدتا بايد آب و هواي معتدل داشته باشد و ليكن عامل ارتفاع و دوري از درياها موجب ايجاد تغييرات اساسي در آب و هواي تهران شده است .
بارش :
توزيع ميزان بارش در استان تهران يصورت يكسان نمي باشد بطوريكه بيشترين مقدار بارش در ماههاي دي تا ارديبهشت و كمترين مقدار بارش در ماههاي تير الي شهريور مي باشد مقدار بارش تحت تاثير ارتفاع نيز واقع است بطوريكه مقدار آن از جنوب به شمال تهران افزايش مي يابد تا آنجا كه ميزان بارش در ايستگاه آبعلي از 500 ميلي متر هم بيشتر است .
دما :
متوسط دماي سالانه در تهران 16.5 درجه سانتيگراد است .
از شمال به جنوب و به تناسب كاهش ارتفاع بر درجه حرارت در سطح تهران افزوده مي شود و همچنين تعداد روزهاي يخبندان در طول سال از جنوب به شمال به دليل افزايش ارتفاع زياد مي گردد .
سردترين شهر استان ، فيروزكوه است كه حداقل درجه حرارت آن تا 30 درجه مي رسد .
باد :
باد غالب در استان تهران بادهاي غربي هستند كه عامل اصلي ريزش باران در سطح تهران به شمار مي رود . اين بادها بويژه هنگامي كه شدت مي يابند ، يكي از عوامل اصلي تخليه آلودگي از سطح شهر تهران هستند .
پس از اين بادهاي غربي ، بيشترين باد از طرف جنوب شرقي و از راخل كوير مركزي ايران به شهر تهران مي وزد و به هنگام وزش خود موجب انتقال گرماي كوير و گرد و غبار آن به سطج شهر تهران مي شود .
بادهاي محلي نيز در تهران وجود دارد كه از دشت تهران به سمت كوههاي البرز مي وزد.
متوسط ماهانه سرعت باد در تهران معمولا از 20 نات بيشتر نخواهد بود.
رودهاي استان تهران:
جهت كلي جريان رودها در سطح استان ، از شمال به جنوب و از غرب به شرق است.رودهاي مهم آن عبارتنداز :
حبله رود – رود دماوند – لار – جاجرود – رود كرج – رود طالقان – رود شور – ابهررود .
پايانه اين رودهابجز رود لار و طالقان ، كوير مركزي ايران درجنوب شرقي استان است .
رودهايي كه از ارتفاعات برفگير شمال استان سرچشمه مي گيرند در تمام سال جريان دارند و بقيه رودها در فصول گرم سال خشك مي شود .
سدهاي استان تهران :
دو سد مخزني بزرگ يعني اميركبير ولتيان در استان تهران وجود دارد كه اب مهار شده در انها عمدتابه مصرف نياز ابي شهر تهران مي رسد ومقدار كمي از آب اين سدها براي آبياري مزارع كرج و ورامين استفاده مي شود .
سد طالقان كه بر روي رود طالقان ساخته شده است يك سد انحراثي مهم است كه آب اين رود را از طريق تونلي به دشت هاي جنوب شرقي استان قزوين براي آبياري مزارع هدايت مي نمايد .
پوشش گياهي استان تهران :
پوشش گياهي استان تهران از ناهمواريهاي اقليم ، خاك و منابع آب استان تاثير مي پذيرد . در مناطق شمالي استان يعني در ارتفاعات البرز پوشش گياهي بصورت بوته زارها و درختان ارس ظاهر مي گردد . در همين منطقه ، هر جا كه خاك و شيب مناسب وجود داشته و زندگي انسان ميسر بوده است ، به دليل وجود بارش بيش از 300 ميلي متر در سال كشاورزي ديم نيز ميسر گشته است . پوش گياهي بصورت علفزار در بهار و تابستان ، مراتع فصل گرم دامپروران را در اين منطقه تشكيل مي دهد . در دره هاي قابل سكونت اين مناطق ، باغداري اهميت زيادي دارد در مخروط افكنه هاي پايكوهي و دشت هاي جنوب البرز يعني از هشتگرد تا شرق ورامين به دليل وجود خاك نرم و مناسب و همچنين آبهاي سطحي و زير زميني كافي كشت آبي اهميت بسيار زياد يافته است .
در اين زمينها انواع درختان ميوه و سبزيها كاشته شده است كه عمدتا در شهر تهران مصرف مي شود .بخش اعظم استان به دليل وجود زمينهاي شور در حاشيه دشت كوير پوشش گياهي شور پسند دارد .
به طور كلي به دليل وجود تفاوتهاي اقليمي و دسترسي به آب و خاك ، هر چه از جنوب استان به طرف شمال پيش رويم تراكم پوشش گياهي استان اهميت بيشتري مي يابد .
ناهمواريهاي استان تهران :
ناهمواريهاي استان تهران را مي توان به سه قسمت تقسيم كرد :
الف ) كوهستاني :
اين ناحيه كه جزئي از البرز مركزي مي باشد به طور كلي در قسمت شمالي استان تهران واقع شده ولي تنها بخشي از ديواره مياني در اين استان قرار دارد . از جمله قله معروف دماوند كه جزئي از ديواره بياني البرز مركزي مي باشد در استان مازندران واقع شده است . شمال البرز مركزي هم كاملا در استان مازندران است .
اگرچه ناحيه كوهستاني از نظر سكونت و جذب جمعيت اهميت چنداني ندارد ولي از جنبه تامين منابع آب و تعديل درجه حرارت براي نواحي پايكوهي و دشتهاي استان تهران اهميت فراواني دارد .
ارتفاعات و قله هاي بلند اين ناحيه بصورت كانونهاي آبگيري دائمي ، رودهايي را كه از اين ارتفاعات سرچشمه مي گيرند در طول سال تغذيه مي نمايند . بدين ترتيب مراكز جمعيتي پايكوهها و دشتهاي جنوبي البرز مي توانند به سبب وجود نواحي كوهستاني فوق در فصول گرم و خشك سال منابع آب مطمئني داشته باشند . در اين كوهستانها قله هايي چون كهار ، سياه سنگ ، توچال كلون بسته ، پالان گردن و خرسنگ كوه وجود دارند كه سرچشمه آبگيري رودهاي استان مي باشد ...
تـوضـیـحــاتِ فـایــل :
- این فایل با فرمت word ( قابل ویرایش ) در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
- تعداد صفحات : 121
- قابل ارائه و مناسب بعنوان تحقیق کلاسی
کلمات کلیدی : ,خصوصيات عمومي استان تهران, تحقیق در مورد خصوصيات عمومي استان تهران, دانلود تحقیق خصوصيات عمومي استان تهران, دانلود رایگان تحقیق خصوصيات عمومي استان تهران, پروژه خصوصيات عمومي استان تهران, مقاله خصوصيات عمومي استان تهران, مقاله در مورد خصوصيات عمومي استان تهران, پروژه در مورد خصوصيات عمومي استان تهران, پایان نامه خصوصيات عمومي استان تهران, تحقیق آماده در مورد خصوصيات عمومي استان تهران, رایگان , word , ورد, پاورپوینت , pdf, جغرافیا , تحقیق آماده جغرافیا در مورد خصوصيات عمومي استان تهران, تحقیق دانش آموزی خصوصيات عمومي استان تهران, تحقیق کلاسی آماده خصوصيات عمومي استان تهران, تحقیق درباره خصوصيات عمومي استان تهران, تحقیق در رابطه با خصوصيات عمومي استان تهران, تحقیق راجب خصوصيات عمومي استان تهران, پروژه درباره خصوصيات عمومي استان تهران, مقاله در مورد خصوصيات عمومي استان تهران, مقاله درباره خصوصيات عمومي استان تهران