تحقیق بررسی جامع فرو سيليسيم Ferrous sulfide
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته مواد و متالورژی (آموزش_و_پژوهش)
بخشی از متـنِ ایـن تـحقیـق :
فروسيليسيم يكي از آميژان هاي مورد مصرف در صنايع مختلف بخصوص صنايع متالورژي ست و از اين نظر اهميت نسبتاً بالايي يافته است .چگونگي كاربرد اين ماده در صنعت تا حدود زيادي به نسبت آهن و سيليسيم موجود در آن و همچنين ناخالصيهاي متعارف بستگي دارد .فروسيليسيم در صنايع متالورژي به عنوان عنصر آلياژي ، جوانه زا و اكسيژن زدا و سيليسيم تقريباً خالص در صنايع الكترونيكي به عنوان نيمه هادي و يكسو كننده به كار مي رود . علاوه بر آن مشتقات تركيبي آن رد ساخت رزين هاي سيليسيمي ، لعاب ها ، لاستيك و.. مصرف مي شود .
دستيابي به تكنولوژي توليد فروسيليسيم بدون شناسائي خواص هريك از عناصر آهن و يا سيليسيم و يا محصول تركيبي آن ها ميسر نخواهد بود و از اين نظر در اين فصل مسائل عمده كاربر فروسيليسيم با توجه به خواص وويژگي هاي آن مورد بحث قرار مي گيرد .
2-1- خواص فيزيكي و شيميايي سيليسيم :
سيليسيم عنصري است در تناوب چهارم جدول عناصر شيميايي كه در مدار آخر خود 4 الكترون دارد و به همين دليل و بر خلاف كربن در تمام تركيبات شيميايي با ظرفيت 4 ظاهر مي شود مانند : ، حضور سيليسيم در تركيبات با ظرفيت 2 نيز ثابت شده است ، ولي اين تركيبات ناپايدار بوده و به سرعت به تركيبات با ظرفيت 4 تبديل مي شوند و فقط بر حسب شرايط تركيبي نقش واسطه را دارند.
گرماي تشكيل يك مول سيليس «Sio2» بر حسب شرايط تشكيل كوارتز يا كربوسيتوباليت ( ) متفاوت و به صورت زير است :
در حالي كه گرماي تشكيل منواكسيد سيليسيم وسيليس به صورت زير گزارش شده است :
گاز Sio در كمتر از C º1500 تجزيه شده و به سيليسيم و سيليس تبديل مي شود .
نقطه ذوب سيليسيم درجه سانتيگراد است كه با توجه به ميل تركيبي شديد آن با اكسيژن و ساير مواد اكسيد كننده ، در طبيعت به صورت آزاد يافت نمي شود . تركيب عمده آن ، شكل هاي مختلف سيليس است كه به صورت تقريباًخالص وبا درجه خلوط بيش از 98 درصد و همچنين به صورت اسپينل ( اكسيد مضاعف با آلومينيوم ) يا سيليكات ها به نسبت هاي مختلف در طبيعيت وجود دارد سيليسيم بعد از اكسيژن مهمترين ماده تشكيل دهنده پوسته زمين بوده و مقدار آن 28 درصد برآورد شده است ، درحالي كه مقدار اكسيژن در پوسته زمين برابر 49 درصد ، آلومينيوم 2/7 درصد و آهن 6/5 درصد تخمين زده شده است .
سيليسيم در سه شكل( پلي مرفي ) وجود دارد كه عبارتند از :
الف – سيليسيم بي شكل ، به صورت گرد قهوه اي رنگ با چگالي است اين ماده به سرعت اكسيد شده ودر مجاورت هوا به سيليس تبديل مي شود احياء پودر سيليس توسط پودر منيزيم در دماي حدود Cº 100 تا 1200 عموماً منجر به تشكيل سيليسيم بي شكل يا سيليسيم قهوه اي مي گردد .
ب- سيليسيم گرافيتي (متورق )، سيليسيمي است كه از احياء سيليس توسط كربن در دماي بالاتر از 1400 درجه سانتيگراد تشكيل مي شود علاوه بر آن از حرارت دادن سيليسيم قهوه اي در محيط بسته عاري از اكسيژن ) نيز اين ماده توليد مي شود عموماً به صورت لايه اي و پولك سياه و براق است و مقاومت بيشتري در مقابل هوا و محلول هاي اسيدي نشان مي دهد چگالي آن حدود است و در اكثر مواردي كه اضافه كردن سيليسيم خالص به مذاب ضرورت مي يابد از اين نوع سيليسيم استفاده نمي شود .
پ- سيليسيم «متبلور » يا سيليسيم تكه اي ، كه عنوان سيليسيم فلزي نيز شناخته شده است ، عموماً از افزايش دما در كوره احياء سيليس و يا حرارت دادن سيليسيم گرافيتي در محيط بسته ، توليد مي شود در اكثر موارد و در كاربردهاي سيليسيم خالص در صنايع الكترونيكي ، اين نوع سيليسيم مورد استفادهق رار مي گيرد و چگالي آ» گزارش شده است .
سيليسيم تكه اي و سيليسيم گرافيتي به دلايل تشابه در چگونگي توليد در اغلب موارددر كنار هم وجود دارند كه نوع گرافيتي آن به دليل قابليت انحلال بهتر در مواد مذاب ، در صنايع متالورژيكي كاربرد بيشتري دارد ، ولي از نوع سيليسيم تكه اي نيز مي توان در مقاصد متالورژيكي استفاده نمود و اختلاف عمده ، كندتر بودن سرعت واكنش آن ، نسبت به نوع قبلي است
سيليسم متبلور در ساختار مكعبي الماس و با ثابت شبكه گزارش شده است .
3-1- سيليسيم و صنعت
سيليسيم به طور خالص و يا به صورت تركيبي در صنعت كاربردهاي مختلفي يافته است كه اهم آ» به شرح زير طبقه بندي يم شود :
1-3-1- صنايع متالورژي
الف – اكسيژن زدا :سيليسيم نسبت به بسياري از فلزات اصلي در صنايع ، متالورژي (آهن ،مس ، نيكل ، كرم و ...) قابليت اكسايش بيشتري دارد (شكل 1-1- جدول ريچاردسون ) و از اين رو براي بسياري از آلياژهاي صنعتي به عنوان اكسيژن زدا به كار مي رود كه از آن جمله مي توان به كاربر اين عنصر در صنايع فولاد سازي و ريخته گري فولاد اشاره نمود .
سيليسيم به عنوان اكسيژن زدا ، در فولادها ، عموماً به صورت خالص به كار نمي رود و اغلب تركيبات آميژاني ف روسيليسيم ، فروسيليكو منگنز ، فروسيليكو آلومينيوم و يا سيليكو كلسيم مورد استفاده قرار مي گيرد .
مهمترين عامل در انتخاب سيليسيم (همراه و يا بدون آلومينيوم ) به عنوان اكسيژن زدا در فولادها آن است كه :
1- چگالي سيليس ، حدود 2 تا 4/2 بوده و از اين رو با توجه به رابطه استوك
به سرعت در سطح مذاب جمع مي شود كه در آن :
V: سرعت شناوري
:r اندازة ذره يا سيليس تشكيل شده
: چگالي مذاب
: چگالي سيليس
: ويسكوزيته مذاب
است .
2- پسماند سيليسيم در مقادير كمتر از 1/0 درصد در فولاد و چدن اثرات مضر بحراني ندارد ، در حالي كه مقدار آلومينيوم در فولادها بايد در حدود 01/0 درصد كنترل شود
3- سيليسيم حاصل در دماي ذوب فولاد ، مي تواند با جذب اكسيدهاي ديگر نظير آهن ، كلسيم و... تركيبات سيليكاته تشكيل داده و حالت شلاكه اي آن ، باعث حذف بهرت آن اكسيدها شود .
شكل1-1 دياگرام ريچارد سيون
در مورد تأثير اكسيژن زدايي سيليسيم در فولاد و مقايسه آن با ساير مواد اكسيژن زدا مي توان نكات زير را مورد توجه قرار داد .
حد اكسيژن زدايي سيليسيم بسيار كمتر از آلومينيوم و چندين برابر منگنز است ، در اين مورد ازمايش Brinel براي تعيين درجه اكسيژن زدايي بر اساس پسماند عناصر به كار مي رود ...
تـوضـیـحــاتِ فـایــل :
- این فایل با فرمت word ( قابل ویرایش ) در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
- تعداد صفحات : 182
- قابل ارائه و مناسب بعنوان تحقیق کلاسی
- جهت دانـلـود این تحقیق به انتهای صفحه مراجعه کنید.
کلمات کلیدی : فرو سيليسيم, تحقیق در مورد فرو سيليسيم, دانلود تحقیق فرو سيليسيم, دانلود رایگان تحقیق فرو سيليسيم, پروژه فرو سيليسيم, مقاله فرو سيليسيم, مقاله در مورد فرو سيليسيم, پروژه در مورد فرو سيليسيم, پایان نامه فرو سيليسيم, تحقیق آماده در مورد فرو سيليسيم, رایگان , word , ورد, پاورپوینت , pdf, رشته متالورژی , power point , فرمت ورد , تحقیق آماده متالورژی در مورد فرو سيليسيم, تحقیق علم مواد فرو سيليسيم, تحقیق کلاسی آماده فرو سيليسيم, تحقیق درباره فرو سيليسيم, تحقیق رایگان فرو سيليسيم, پاورپوینت فرو سيليسيم, تحقیق در رابطه با فرو سيليسيم, تحقیق راجب فرو سيليسيم, پروژه درباره فرو سيليسيم, دانلود پاورپوینت آماده فرو سيليسيم, مقاله در مورد فرو سيليسيم, مقاله درباره فرو سيليسيم, دانلود تحقیق علم مواد , تحقیق با موضوع فرو سيليسيم, تحقیق دانش آموزی در مورد فرو سيليسيم, تحقیق آماده فرو سيليسيم, درس متالورژی فیزیکی , دانلود رایگان تحقیق در مورد فرو سيليسيم, شناسایی مواد , جوشکاری , سرامیک ,مهندسی مواد , متالورژی