تحقیق نقد آثار رنه ماگریت
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته هنر و گرافیک (آموزش_و_پژوهش)
مـشـخـصـات فـایـل
تحقیق : رنه ماگریت
فرمت فایل : word
تعداد صفحات : 185
قابل ارائه و مناسب بعنوان تحقیق کلاسی
بـخـشـی از مـتـن ایـن تـحـقـیـق :
بسياري از نقاشيهاي مگريت به يكي انگاشتن عرفاني و افلاتوني واژهها به سختي ميتازند. همانطور كه واژهها در زبانشناسي سرسوري به چيزها اشاره نميكنند، در سوررئاليسم مگريت نيز تصاوير پرداختهي نقاش به راستي با چيزي كه حضور حاكمش به آن سويهي الگو يا سرچشمهاي را اعطا كند، هم گون نيستند.
شناخت لحظهاي است كه شما را در جريان روزمره جدا ميكند شما را در متن زندگي در پرانتز قرار ميدهد.
دالي هدف اصلي خود را بياعتبار كردن كامل دنياي واقعياتي دانست. كه در ظاهر با هدفي كه بروتون تعيين كرده بود كمي تفاوت داشت. پرتون از «واقعيت برتر دريا» سخن گفته بود، دالي درصدد برآمد ادعاي او را با خاكي كه دن زيرپاي «واقعيت» مستند كند. در دنياي دالي ساعتها شل ميشدند و خاصيت كاركردي خود را از دست ميدهند و شكل انساني هر لحظه احتمال ميرود كه خرد شود. ولي با وجود اين فروپاشي شكل (فرم)، تكنيك به نحو نگرانكنندهاي به واقعيتگرايي عكاسي وفادار ميماند. مفروضات عقلي بيننده عليه خود او به كار ميافتند. چون اگر دنياي دالي واقعيت دارد، چنان كه بافت ظاهريش نشان ميدهد، پس تعريف ما از واقعيت است كه بايد از بن تغيير كند. اما اگر واقعيت ندارد، ما بايد به آن حسهايي كه ميگويند واقعيت ارد و آن روند استدلال استنتاجي كه ظاهراً فقط تناقض به بار ميآورد بياعتماد شويم.
دالي ميگفت:
«همه آرزوي من در قلمرو تصوير اين است كه خردستيزي را به طور مشخص با نهايت دقت امپرياليستي به تصوير بكشم، تا دنياي تخيل و دنياي نامعقول عيناً از همان انسجام، همان دوام، همان غلظت شناختي قانعكننده و انتقالپذير بهرهمند شوند كه دنياي خارجي واقعيتهاي نمودي برخوردار است.»
عقل و منطق هاج و واج ميمانند، چون ظاهراً فقط تخيل است كه ميتواند از راز هستي سردربياورد. ولي پيداست كه اين هنر براندازنده از تصوير خودانگيختهاي كه به فرآيند خودكار نسبت داده ميشود فاصله دارد. در واقع نمودار انتقال از درخشش خودكامانة زبان و خط آزاد شده به بيمنطقيهاي عجيب و غريب روياست...