بررسی آسیب های اجتماعی
دسته بندي :
🔺سایر »
🔺پروژه های آموزشی
مساله مربوط به آسیب های اجتماعی از دیر باز در جامعه بشری مورد توجه اندیشمندان بوده است همزمان با گسترش انقلاب صنعتی و گسترش دامنه نیازمندی¬ها محرومیت های ناشی از عدم امکان برآورده شدن خواستها و نیازهای زندگی موجب گسترش شدید و دامنه دار فساد، عصیان، تبهکاری، سرگردانی، دزدی و انحراف جنسی و دیگر آسیبها شده است.
هرچند اکثر مشکلات اجتماعی انواع تکراری در طول نسلها مختلف هستند اما چنانکه مشاهده می شود برخی از این انواع در برخی نسلها اهمیت بیشتری پیدا کرده است و حتی برخی انواع این آسیب ها در نسل¬های بعدی زاده شده اند ازسوی دیگر از آنجایی که یکسری علل غالب در هر جامعه وجود دارند که نسبت به سایر علل اهمیت بیشتری در بروز آسیب ها دارند هر چند از انواع متمایز آسیب ها سخن می رود اما عمدتا همپوشیهای بین آنها دیده می شود.
آمار و شواهد موجود درجامعه نشانه روند رو به رشد آسیب های اجتماعی در جامعه بوده و در این رابطه دیگر توقف و بی تفاوتی ها دستگاها و نهادهای فرهنگی اجتماعی مورد قبول نیست انکار آسیب ههای اجتماعی در جامعه بیشترین آسیب را به پیکره جامعه وارد خواهد کرد که این موجوب می شود ما از واقعیت های که می توان آن را مشکلات زیر ساختی در بحث آسیب ها عنوان کرد دور بمانیم با وجود جایگاه تمدنی و فرهنگی کشورمان و با توجه به وجود ظرفیت های فرهنگی، مذهبی نباید از روند برخی آسیب¬های اجتماعی در جامعه چشم پوشی کرد چنانکه چشم پوشی فرهنگی، مذهبی برای مقابله با این آسیب و دیگر آسیب های اجتماعی برنامه ریزی نمود باید توجه داشت که محیط یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار در پیدایش و پیشگیری از بروز آسیب های اجتماعی است اگر در منزل، خانه، کوچه، خیابان، مدرسه و محیط پیرامون زمینه و شرایط مساعدی برای بزهکاری وجود داشته باشد فردی را که آمادگی انحراف در او وجود دارد به سوی جرم و رفتار بزهکارانه سوق می دهد و از سوی دیگر یک محیط مناسب می تواند مانع بروز بسیاری از آسیب های اجتماعی گردد به همین دلیل یکی از نقاط مهم تمرکز برای مداخلات پیشگیری از آسیب های اجتماعی اصلاح محیط می باشد .
آسیب های اجتماعی یعنی مطالعه و بررسی کردن علت و عواملی که باعث نا هنجاری¬ها و بی نظمی¬ها در جامعه شده اند مثل سرقت خودکشی اعتیاد و . . . در این مقاله در وهله اول به شناخت آسیب های اجتماعی پرداخته شده است و بعد از آن به بررسی انواع آسیب های اجتماعی که در جامعه وجود دارد و باعث ناهنجاری شده اند نگاهی دوباره داشته است در فصل بعدی این مقاله به عواملی که باعث ایجاد و پیدایش آسیب های اجتماعی شده اند پرادخته شده است و در آخر هم راهکارهای برای پیشگیری از به وجود آمدن آسیب های اجتماعی بیان شده است.
فهرست :
چکیده
مقدمه
فصل اول مفاهیم و کلیات
تعریف آسیب های اجتماعی
اهمیت آسیبهای اجتماعی
موضوعات موردبحث در حوزه آسیبهای اجتماعی
گونه شناسی آسیبهای اجتماعی
هدفها و مقاصد آسیبشناسی اجتماعی
ملاکهای تشخیص رفتارهای نابهنجار
فصل دوم انواع آسیبهای اجتماعی
انواع آسیبهای اجتماعی از دیدگاه قرآن کریم
خودکشی
اعتیاد
سرقت
جرم
انحراف جنسی
سیاهیهای ازدواج سفید
بدحجابی
فحشا ء
مهاجرت
فقر
بیکاری
بیخانمانی
کودکآزاری
تکدی گری
طلاق
ازدواج دیر
خشونت علیه زنان
آسیبهای نوپدید (شبکههای مجازی)
فصل سوم عوامل پیدایش آسیبهای اجتماعی
عوامل شخصیتی
ویژگیهای شخصیتی افراد بزهکار و کجرو
عوامل فردی
عوامل اجتماعی
عدم پای بندی خانوادهها به آموزههای دینی
آشفتگی کانون خانواده
طرد اجتماعی
نوع شغل
بیکاری و عدم اشتغال
فقر و مشکلات معیشتی
دوستان ناباب
محیط
فقر فرهنگی و تربیت نادرست
رسانهها و وسایل ارتباط جمعی
فصل چهارم راهکارهای بهبود آسیبهای اجتماعی
بیانات رهبر انقلاب درباره آسیبهای اجتماعی
اقدامات پیشگیرانه
راهکارهای پیشگیری از رفتارهای پرخطر و آسیبهای اجتماعی در مدرسه
راهکارهای پیشگیری از خودکشی در نوجوانان و جوانان
راهکارهای پیشگیری از آسیبهای شبکههای اجتماعی
رعایت قانون؛ عامل مؤثر در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی
اقدامات صورت گرفته ایران در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی
سایر اقدامات در خصوص کاهش آسیبهای اجتماعی
نتیجه گیری
منابع