تحقيق اصول، کلیات و روش های مختلف نگهداری
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته صنایع غذایی (آموزش_و_پژوهش)
متن از روي صدا نوشته شده و بعضي موارد به صورت عاميه نوشته شده است.
روش های مختلف نگهداری:
استفاده از گرما: که گرما می تونه یا به روش پاستوریزاسیون باشه یا میتونه یا روش استریزاسیون.
استفاده از سرما : که می توانه یخچال گذاری باشه یا فریز کردن
به روش خشک کردن: در روش خشک کردن ما فعالیت آبی را کاهش می دهیم تا میکروارگانیزم نتواند رشد کند.
استفاده از افزودنی های غذایی : مثل انواع اسیدها، سولفیدها، آنتی اکسیدان ها
از طریق پرتودهی یا تخمیر و در نهایت تکمیلی
تعاریف در اصول نگه داری:
محصولات کشاورزی: در حقیقت محصول کشاورزی به محصولاتی گفته می شود که در نتیجه کار و تلاش انسان بر روی زمین و سر کشت توسط حیوانات
پروسسینگ یا تبدیل:
کلیه عملیاتی که روی یک محصول انجام می شود
فرآیند:
یعنی سلسله عملیاتی که روی ماده ی خام انجام می شه و تبدیل به فرآورده می شه.
نگهداری:
حفظ و تبدیل ماده خامی که از مزرعه یا کشتارگاه بدست آمده باشه و پس
علم مواد غذایی:
در حقیقت به مجموعه ای از علوم و فنون گفته می شود که مسئله ی کیفیت فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی محصولات غذایی اعم از جانوری و گیاهی را از لحاظ تبدیل و مدت
کیفیت:
تابحال فکر کردین وقتی می گویند که کیفیت این محصول بالاست یعنی چی؟ کیفیت یعنی شایستگی جهت استفاده به خصوص و میزانیست که یک محصول انتظارات مصرف
چگونه کیفیت را کنترل کنیم؟
عوامل زیادی هستند که برای کنترل کیفیت حائز اهمیت می باشند.
- ماده ی اولیه مان یکنواخت باشد برای تکثیر، تولید و مثلاً بذر سیب زمینی که میکاریم یک
- روش های کاشت یا رشد تایید شده ای را به کار ببریم.
- شرایط آب و هوایی: دما، رطوبت و شرایطی که تاثیر می گذارد روی عملیات را کنترل کنیم.
غذا
غذا در حقیقت ماده ی جامد یا مایع ای است که قابلیت خوردن یا بلعیدن داشته باشد و پس از ورود
نقش غذا در بدن
نقش های مختلفی دارد مثل 1- تولید انرژی، 2- رشد و ترمیم بافت های بدن
تقسیم بندی مواد غذایی از نظر مبدا:
- گیاهی: زراعی و باغی
- حیوانی: گوسفند، گاو، مرغ، ماهی، میگو و ...
تقسیم بندی مواد غذایی از نظر نوع ترکیب:
- غلات: گندم، جو، برنج، ذرت
- آجیل ها و دانه ها
- میوه ها
- سبزی ها