دانلود پژوهش چغندر قند از کشت تا مصرف
دسته بندي :
🔺سایر »
🔺پروژه های آموزشی
پروژه حاضر به اهمیت چغندر قند ، نحوه و زمان کاشت ، داشت و برداشت و موارد مصرف چغندر قند پرداخته است.عنوان این پروژه چغندر قند از کشت تا مصرف می باشد. امروزه در اکثر کشورهای جهان ، قند و شکر از دو منبع نیشکر و چغندر قند تامین میشود.در کشور ما با توجه به شرایط آب و هوایی خاص کشت نیشکر تنها در خوزستان امکان پذیر است در حالی که چغندر قند تقریبا در تمام مناطق ایران قابل کشت می باشد و بسته به شرایط محیط کشت ۱۴تا ۱۶درصد قند از ریشه آن استخراج می شود.
چغندر قند از گونه بتاولگاریس بوده و گیاهی دوساله میباشد، این گیاه سال اول غده تشکیل میدهد، سال دوم تولید بند، گل و بذر مینماید. از نظر ظاهری، چغندر قند رسیده آماده مصرف در کارخانه شکل مخروط میباشد که ریشه آن باریک است. ریشه تا یک و نیم متر نیز ممکن است طولش باشد که به آن دم چغندر قند هم میگویند.
قسمت بالا چغندر را تنه میگویند. از قسمت انتهایی دم که قطری حدود یک سانتیمتر دارد را قطع نموده و جزء ضایعات محسوب میشود. سطح خارجی شیارهایی با ریشههای ضعیف دارد که مقدارش بستگی به رقم انتخابی چغندر دارد. قسمت بالای تنه که ریشه جانبی ندارد را گردن گویند و قسمتی که روی آن تاج برگ قرار دارد را سر چغندر قند میگویند.
از جمله گیاهان زراعی استراتژیک در کشور ما چغندر قند است که به همراه نیشکر مهمترین منابع تامین کننده ساکاروز میباشند با عنایت به اینکه چغندر قند در چرخه اقتصادی کشور نقش دارد وکشت آن در منطقه در چرخه تناوب زراعی بسیار حائز اهمیت است و پیش کشت مناسبی برای گندم می باشد متاسفانه بدلیل تعطیلی کارخانه قند دزفول این زراعت استراتژیک در منطقه شمال خوزستان که دارای اراضی مستعد چغندر قند می باشد در بخش خصوصی بدست فراموشی سپرده شده وآن دسته از کشاورزان که کم وبیش این زراعت را کشت می نمایندبه علت تعطیل بودن کارخانه قند دزفول به ناچار با کارخانه قند اهواز و اسلام آباد در استان کرمانشاه قرار داد بسته که به دلیل بعد مسافت هم هزینه حمل بالا می باشد وهم باعث کاهش وزن و عیار قند میشود این دو مورد خسارت قابل توجهی به کشاورزان چغندرکار وارد میکند اما اینک نگاهی اجمالی داریم به مزایای کشت این گیاه استراتژیک.
فهرست مطالب پروژه چغندر قند از کشت تا مصرف
مقدمه و تاریخچه
فصل اول
۱-۱ چغندر قند
۲-۱ مراکز کشت چغندر قند و نیشکر در جهان
۳-۱ چغندرقند در ایران
فصل دوم
۱-۲ برداشت، نگهداری و تحویل چغندر قند
۲-۲ تحویل و تخلیه
۳-۲ تخلیه چغندر
۴-۲ تخلیه مکانیکی
۵-۲ تخلیه هیدرولیکی
۶-۲ تخلیه با آب یا تخلیه هیدرولیکی
۷-۲ روش تخلیه خشک
فصل سوم : آزمایشات صورت گرفته در کارخانه چغندرقند
۱-۳ تحویل چغندر قند
خاک و برگ چغندر (افت)
ضمائم خاکی
۲-۳ تهیه خمیر چغندر:
روش کار و ارزشیابی
دیژیسیون آبکی سرد
روش مخلوط کن
۳-۳ استحصال شربت یا عصارهگیری
خلال چغندر
درصد قند و یا پولاریزاسیون تهیه خمیر چغندر
روش کار و ارزشیابی
روش مخلوطکن
دیژیسیون آبکی داغ
مقدار ماده خشک
کیفیت خلال
مواد خشبی یا مارک چغندر
۴-۳ شربت خام و عصاره چغندر
درصد قند و یا پولاریزاسیون
روش صد و صد و ده
ماده خشک
اسیدیته
نتیجه
مقدار خاکستر
مقدار قند انورت
مقدار نیتریت
۵-۳ تفاله آبدار و تفاله پرس شده
درصد قند پولاریزاسیون
روش دیژیسیون گرم
روش مخلوطکن
مقدار ماده خشک
خلال خشک شده ملاس دار و بدون ملاس (پالت Pellets)
روش مخلوطکن
روش دیژیسیون گرم
مقدار ماده خشک
۶-۳ آب دیفوزیون و آب پرس
۷-۳ شربت دیفوژیون
۸-۳ تصفیه شربت
نتیجهگیری
حجم کل
نتیجهگیری
مقدار آهک کل
نسبت تغلیظ ( در دکانتور )
گل اشباع یک ( گلی کربوناتسیون یا گل صافی)
درصد قند (پولاریزاسیون)
مقدار ماده خشک
روش ساده فوق کربوناتاتسیون (فوق اشباع)
مقدار آهک کل
مقدار کلسیم و منیزیوم
۹-۳ شربت رقیق
درصد قند (پولاریزاسیون)
روش استاندارد
روش صد و صد و ده
مقدار ماده خشک
مقدار خاکستر
نتیجه گیری
محلولهای بوفر (تامپونها)
مقدار قند انورت
مقدار اکسید گوگرد
نتیجهگیری
۱۰-۳ شربت غلیظ
درصد قند( پولاریزاسیون)
مقدار ماده خشک
قلیایی
نتیجهگیری
نتیجهگیری
سختی کل( مجموع کلسیم و منیزیوم)
۱۱-۳ پختها
درصدقند (پولاریزاسیون)
۱۲-۳ پسآبها، آب نوچ و استاندارد لیکورها
درصد قند ( پولاریزاسیون )
مقدار ماده خشک
مقدار کلسیم ومنیزیوم (در روش کونتین)
۱۳-۳ شکر خام چغندر
۱۴-۳ شکر خام نیشکر
۱۵-۳ شکر سفید
۱۶-۳ ملاس چغندر
۱۷-۳ ملاس نیشکر
فصل چهارم
۱-۴ مصرف چغندر در کارخانه
۲-۴ شستشوی چغندر، خلال کردن وتوزین آن
دستگاههای شستشوی چغندر
دستگاه چغندر شوئی بازوهای چرخان
محاسبه حجم دستگاه شستشو
دستگاه چغندرشوئی به شکل استوانه دوار
دستگاه چغندرشوئی با دوشهای آب و انواع آنها
چغندرشوئی با الکهای لرزان
دستگاه چغندرشوئی با دالان لرزان
۳-۴ جداسازی سنگریزه و دم چغندر
۴-۴ انتقال چغندر از چغندرشویی به مخزن ذخیره
۵-۴ خرد کردن یا خلال کردن چغندر
۶-۴ آسیاب خلال با صفحه متحرک (برش کامل)
۷-۴ آسیاب خلال توربینی با برش کامل
فصل پنجم : حمل چغندر به کارخانه
۱-۵ نمونهبرداری
الف) نمونهبرداری با دست
ب) Ripro (ریپرو)
ج) بیلچه مکانیکی
۲-۵ عیارسنج
ترازوی سواستات
۳-۵ روش نگهداری چغندر قند
ضایعات قندی
ضایعات وزنی
۴-۵ رسیده بودن چغندر قند از نظر فیزیولوژیکی
۵-۵ مراحل تمیز کردن و شستشوی چغندر قند
۶-۵ دیفوزیون
منابع