پايان نامه وضعیت سلنیوم در دام ها مقایسه تاثیر ترزیق ویتامینE و سلنیوم و رسپتول در خروسها

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته علوم دامی (آموزش_و_پژوهش)


دانلود پایان نامه بررسی وضعیت سلنیوم در دام ها مقایسه تاثیر ترزیق ویتامینE و سلنیوم و رسپتول در خروسها
این پروپوزال کامل در قالب فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد

توضیحات:

اين پايان نامه داراي پروپوزال و چند فايل كمكي مي باشد
مقدمه    6
فصل اول    8
سلنیوم و نکاتی در مورد آن    8
سلنیوم چیست؟    9
عملکرد سلنیوم در بدن:    9
نکاتی در باره سلنيوم(يک عنصر مغذی)    10
نقش در بدن    11
عوارض کمبود    13
اشکال سلنیوم    14
جذب انتقال و دفع سلنیوم:    15
متابولیسم سلنیوم    16
سمیت سلنیوم    17
فصل دوم    18
وضعیت سلنیوم در دام ها    18
وضعیت سلنیوم:    19
سطوح بحرانی تجربی بدین شرح است:    19
کورتکس کلیه و کبد:    20
نکروسپی:    20
نمونه هایی برای تائید تشخیص:    21
متوسط سلنیوم خون:    23
اسید چرب غیر اشباع در جیره    24
دیگرعوامل میوپاتیک درجیره:    24
تمرین بدون عادت:    25
فصل سوم    26
ویتامین E و نکاتی در مورد آن    26
تاریخچه کشف این ویتامین    27
ساختمان شیمیایی    28
خواص فیزیولوژیك    28
عملکرد ویتامین E در برابر بیماریها    29
منابع ویتامین E    29
اثرات کمبود ویتامین E    30
فصل چهارم    32
وضعیت ویتامین E  در دام ها    32
تشخیص تفریقی:    34
گوساله و گاو یکساله:    35
بره و بزغاله:    36
فصل پنجم    37
کمبود ویتامین Eیا سلنیوم در گاو  و گوسفند    37
کمبود و یتامین E و سلنیوم:    38
کمبود ویتامین E   وسلنیوم:    38
علت کمبود سلینوم و ویتامین  E    39
اکولوژی:    40
کمبود سلنیوم:    40
کمبود ثانویه سلنیوم:    41
استرس    42
متابولیسم ویتامین E یا سلنیوم:    42
اتیولوژی:    43
فصل ششم    44
کمبود سلنیوم و ویتامین E دراسب ها    44
عدم کفایت تحت بالینی سلنیوم :    45
میلو انسفالوپاتی دژنراتیو اسب:    45
بیماری نرون حرکتی اسب    46
پاتوژنز:    47
کلنیکال پالوژی:میوپاتی    49
فصل هفتم    50
در طیور E علائم كمبود ویتامین    50
بیماری انسفالومالاشیا:    51
مرگ سلول های ماهیچه ای :    53
ویتامین E + سلنیوم    53
فصل هشتم    55
بیماریهای ناشی از کمبود ویتامین  E یا سلنیوم    55
علام بالینی:    57
تایید تشخیص:    58
اندازه گیری سلنیوم    58
اندازه گیری ویتامین E :    59
فراوانی عفونت ها:    60
تشخیص:    61
گلو تاتیون:    62
گلوتاتیون ردوکتاز:    63
کمبود ویتامین E   وسلنیوم:    63
دوسندروم عمده:    64
خاک    64
آنزیم گلوتاتیون پراکسیدازدر بافت و خون:    66
اپید میولوژی:    66
جفت ماندگی :    68
مقاومت به بیماری عفونی:    69
گوسفند    72
گاو:    72
اختلالات خون:    74
پاسخ ایمنی:    75
مقاومت عمومی:    75
تلفات و واگیری در نوزادادن :    76
NMD دستیروفی عضلانی تغذیه ای:    77
یافته های بالینی:    79
خون و شیر:    81
گلوتاتیون پراکسیداز:    82
فصل نهم    85
تزریقات    85
تزریق سلنیوم و ویتامینE:    86
تزریق زیر جلدی:    86
پلت های داخل شبکه سلنیوم:    87
فصل دوازدهم    106
بررسي اثرات آنتي اكسيداني سلنيوم بر پارامترهاي اسپرمي و ساختار بيضه    106
موش هاي مسن و جوان    107
روش بررسي :    107
نتايج:    108
نتيجه گيري:    108
روش بررسي    110
دوز مطلوب:    111
نتايج    112
بحث:    116
نتيجه گيري:    118
منابع    119

مقدمه
شناخت وارزشیابی مواد غذای وهمچنین تشخیص نیازمندیهای دام دو عامل مهم درجهت تامین حداکثر تولید با هزینه کم بوده ودر مدیریت صحیح یک واحد دامداری از اولویت خاصی برخودار است . مهمترین عامل در کاهش بهره دهی اغلب واحدهای دامداری ،عدم آشنایی و نبودن منابع اطلاعاتی کافی درزمینه روش صحیح تغذیه دام است .نگهداری دام با بالاترین قدرت تولید ،وظیفه دامپرور است ولی تداوم بخشیدن به قدرت تولید ، وظیفه علم تغذیه است نیاز غذایی طیور معمولا متناسب با مرحله تولید ،میزان تولید و سن دام متغیر است بنابرین جیره های غذای لازم است به گونه ای تنظیم شوند که مناسب هر مرحله باشد به این روش ،روش تغذیه ی مرحله به مرحله میگویند.
ویتامینها: ویتامینها به عنوان کوفاکتور مورد نیاز برای فعالیتهای متابولیکی مربوط به پاسخهای ایمنی می باشد و بنابراین کمبود ویتامینها موجب اختلال در فعالیت سیستم ایمنی می شود. بطور کلی افزایش مقادیر ویتامینها جیره غذایی طیور میزان عملکرد سیستم ایمنی را بهبود می بخشد
. درچنینمواقعیویتامینE و سلنیوم جیره باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی می شود. ویتامین E ضمن کمک به ایجاد یکپارچگی بخشهای لیپوپروتئینی غشا سلولی باعث کاهش تعییرات اکسیداتیو و توسعه پاسخهای ایمنی سلولی می شود. ویتامین E همچنین از طریق بهبود تکثیر و افزایش لنفوسیتهای T باعث افزایش ایمنی هورمونی می گردد. سلنیوم موجود در گلوتاتیون پراکسیداز به همراه ویتامین E به عنوان یک سیستم آنتی اکسیدانی باعث کاهش غلظت رادیکالهای آزاد در سلول می شود. ویتامین E و سلنیوم نقش مهمی را در تولید لنفوسیتهای بلاستوسیتها برعهده دارند. کمبود این مواد مغذی باعث کاهش فعالیت فاگوسیتوزی ماکروفاژها می شود. علی رغم توصیه های NRC برای تامین میزان 20میلی گرم بر کیلوگرم ویتامین E جیره، مقادیر 300 میلی گرم بر کیلوگرم ویتامین E باعث افزایش عملکرد سیستم ایمنی و کاهش مرگ و میر ناشی از ابتلا به آلودگی های ای کولای و بیماریهای نیوکاسل و بیماری بورس عفونی و کوکسیدیوز می شود. افزودن مکملهای ویتامین E به میزان250 میلی گرم بر کیلوگرم منجر به جلوگیری از افت تولید تخم در مرغان مادر تحت شرایط استرس گرمایی می شود. نفش مفید سطوح بالای ویتامین E( بالاتر از 300 میلی گرم بر کیلوگرم) در افزایش رشد لنفوسیتهای T به اثبات رسیده است. در سطوح بالای ویتامین E میزان غلظت پروستاگلندینهای اندامهای لنفوئیدی کاهش یافته و موجب توقف پاسخهای ایمنی سلولی شده و متعاقبا میزات تولید آنتی بادی را بهبود بخشیده است. در جیره های حاوی مکمل ویتامین Eیا ترکیب 300 میلی گرم ویتامین E و 1 میلی گرم بر کیلوگرم سلنیوم افزایش یافته است. افزودن ویتامین E به میزان 30/0 درصد جیره مرغان مادر یا تزریق 3-5/2 به تخمهای بارور منجر به افزایش پاسخهای ایمنی جوجه می شود. مشابها ترکیب ویتامین E در واکسن روغنی نیوکاسل و بورس عفونی باعث کنترل سریعتر و همچنین تیتر آنتی بادی بالاتر نسبت به جیره های شاهد شده است.

روش بررسي
موش هاي نر نژاد NMRI پس از خريداري از انستيتو پاستور تهران ، براي تطابق با شرايط محيط به مدت 2 هفته در حيوانخانه دانشگاه تربيت مدرس نگهداري شدند. حيوانات تحت شرايط استاندارد از نظر غذ ايي و محيطي قرار گرفتند. گروه هاي سني مورد استفاده در اين تحقيق عبارت بودند از60سر موش بالغ3-2ماهه و 100 سر موش مسن12-10ماهه.
دوز يابي: در اين تحقيق از سلنيوم به صورت سديم سلنيت استفاده شد. ابتدا با تجويز دوزهاي مختلف سلنيوم پارامترهاي اسپرم موش هاي مسن بررسي شد. از 40 سر موش نر سوري 12-10 ماهه به تصادف 5 سر به ترتيب به گروه هاي كنترل، شاهد و دوزهاي0.04،0.1،0.2،0.8 و 1.6اختصاص يافتند. به 5 سر موش گروه كنترل هيچ تزريقي انجام نشد . به 5 سرموش گروه شاهد، هم حجم تزريق گروه آزمايش، حلال سلنيوم به صورت داخل صفاقي تزريق شد. براي هر دوز 5سر موش استفاده شد. گروه هاي آزمايش دوزهاي 0.04،0.1،0.2،0.8 و 1.6 میلی گرم بر کیلوگرم از سلنيوم به صورت داخل صفاقي دريافت كردند. تزريقات به مدت 5هفته و روزانه يك بار انجام شد. بعد از گذشت يك هفته از اتمام تزريقات، اپيديديم موشها خارج شده و پس از به دست آوردن اسپرم، آناليز آن طبق دستورالعمل سازمان بهداشت جهاني انجام گرفت.

دوز مطلوب:
بهترين دوز سلنيوم دوزي كه پارامترهاي اسپرم را به طور معني داري بهبود بخشد تعيين گرديد. اين دوز به مو ش هاي گروه آزمايش مسن و جوان تزريق شد. به اين صورت كه 60 سر موش نر سوري 12-10ماهه و 60 سر موش3-2ماهه استفاده شد. هركدام از گروه هاي سني مورد استفاده بطور تصادفي به 3گروه(كنترل، شاهد و آزمون) تقسيم شدند. به 20 سر موش گروه كنترل تزريقي انجام نشد. به 20 سر مو ش گروه شاهدهم حجم گروه آزمايش حلال سلنيوم به صورت داخل صفاقي تزريق شد. موش هاي گروه هاي آزمايش مسن و جوان 0.2 میلی گرم بر کیلوگرم سلنيوم به صورت داخل صفاقي دريافت كردند. تزريقات به مدت ، 5 هفته، روزانه يك بار انجام گرفت . در زمان هاي 2128، 35 و 42 بعد از شروع تزريقات 5 موش از هر گروه ،مورد نظر انتخاب و كشته شدند. موشها به روش قطع مهره هاي گردن كشته و بعد از باز كردن حفره شكمي، بيضه و اپيديديم آنها خارج شد يكي از بيضه ها براي بررسي بافت شناسي در محلول فيكساتيو بوئنقرار داده و مراحل آبگيري و شفاف سازي به ترتيب با عبور از الكل با درجات صعودي و زايلين انجام شد. سپس بافتها با پارافين قالب گيري و با استفاده از ميكروتوم به مقاطع با ضخامت 5میکرو متر برش داده شد و رنگ آميزي به روش هماتوكسيلين- ائوزين انجام شد. سپس لام هاي رنگ آميزي شده با ميكروسكوپ نوري بررسي شد. به منظور بررسي پارامترهاي اسپرم ناحيه انتهايي اپيديديم جدا و توسط قيچي كاملاً قطعه قطعه گرديد . قطعات خرد شده آن در PBSقرار گرفت و به مدت20دقيقه در انكوباتور در دماي 37 درجه سانتی گراد قرار گرفت . براي مطالعه تعداد اسپرم، بعد از خارج كردن نمونه از انكوباتور قطعات خرد شده اپيديديم از محلول خارج گرديد و قطره اي از اين محلول روي لام قرار داده شد و با بزرگنمايي400 اسپرمها شمارش و در 106 ضرب شد. به منظور تعيين درصد تحرك، ابتدا درصد اسپرم هاي متحرك در 5 ميدان ميكروسكوپي تخمين زده شد و سپس ميانگين آنها به عنوان درصد تحرك اسپرمها ثبت شد. براي تعيين درصد زنده بودن اسپرم ها  قطره اي از نمونه اپي ديديم با يك قطره كوچك مخلوط و سپس درصد ،B از رنگ حياتي ائوزين اسپرم هاي زنده نسبت به تعداد كل اسپرم هاي موجود با بزرگنمايي 400 ×محاسبه گرديد.
 آناليز آماري: نتايج حاصل از آزمايشات مختلف بصورت ميانگين ± انحراف معيار (M±SD) بيان گرديد . سپس داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ويرايش 13 و پس از كنترل نرماليتي توزيع دادهها با آزمون آناليز واريانس، مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. براي مقايسه درصد پارامترهاي اسپرم در موش هاي جوان و مسن از آزمون و پيرسون  استفاده گرديد . سطح معني داري p<0/05 در نظر گرفته شد.

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته علوم دامی (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 4299 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: docx

تعداد صفحات: 119

حجم فایل:1,958 کیلوبایت

 قیمت: 65,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل