طرح توجیهی فنی ، مالی و اقتصادی (پرورش ماهی قزلآلا)
دسته بندي :
پروژه های کارآفرینی »
پروژه های طرح توجیهی کشاورزی و دامپروری
دانلود طرح توجیهی فنی ، مالی و اقتصادی (پرورش ماهی قزلآلا)
این
طرح توجیهی با فرمت *** (مطالعه امکان سنجی، طرح کسب و کار، طرح تجاری یا
BP) و به همراه جداول و کلیه محاسبات مربوطه در اختیار شما قرار خواهد
گرفت.
خـلاصــه طــرح
موضوع طرح :پرورش ماهی قزل آلا ( در سیستم مدار بسته ) ظرفیت : هشتاد تن در سال
محل اجرای طرح : قابل اجرا دركلیه مناطق كشور
سرمایه گذاری كـل: 8/1332 میلیون ریال
سهم آوردة متقاضی: 8/142 میلیون ریال
سهم تسهیلات: 1190 میلیون ریال
دورة بازگشـت سرمایه: 21 ماه
میزان اشتغال زایی : هشت نفـر
مقــــدمه : با افزایش روز افزون جمعیت و نیاز به غذا و مواد پروتئینی ، جایگاه تولید و پرورش ماهی در آبهای داخلی و بهره برداری بهینه از منابع آبی در دسترس روز به روز آشكارتر میشود. اهمیت این موضوع با توجه به نقش مصرف گوشت ماهی در تامین سلامت افراد و همچنین مقایسه سرانه اندك مصرف آن در قیاس با ممالك توسعه یافته عیان تر خواهد شد. توسعه این حرفه به عوامل مختلفی بستگی دارد و در نتیجه هر كدام از این عوامل موجب بروز تنگناهایی در راه توسعه گشته اند. از جمله ، فاكتورهای عدم سهولت دسترسی به آب، زمین مناسب، شرایط اقلیمی مساعد و تغییرات فصلی در كمیت یا كیفیت آب در دسترس، در بسیاری از مناطق باعث ایجاد مشكلاتی در توسعه مزارع پرورش ماهی قزلآلا با روشهای متداول شده است. بمنظور مقابله با این مسائل ، استفاده از سیستم های گردشی و استفاده مجدد از آب یا سیستم مدار بسته بتازگی مد نظر صاحب نظران واقع شده است.
در این روش، آب حوضچه های پرورشی پس از اجرای مراحل تصفیه فیزیكی و زیستی، از نظر گازهای محلول متعادل میشود و آب تازه مورد نیاز در این روش از 2 تا 25% وارد سیستم میشود. اكسیژن مورد نیاز در این سیستم از طریق هوادهی و همچنین استفاده از اكسیژن خالص تامین میشود.
به منظور استفاده از حداكثر ظرفیت نگهداری، لازمست در سیستم از ماهیان بااوزان مختلف نگهداری شود و در فواصل زمانی معین با رشد و نمو ماهیان، ماهیان با وزن مناسب را صید نمود. این فاصله زمانی معمولا در حدود دو ماه در نظر گرفته میشود. همچنین شایان ذكر است كه رشد كامل ماهی حدود نه ماه به طول خواهد انجامید و نخستین محصول پس از پایان ماه نهم به بازار عرضه خواهد شد.
طرحهای پرورش ماهی با روشهای علمی و درقالب واحدهای صنعتی و نیمه صنعتی موجبات دستیابی به تولید اقتصادی و بهداشتی این فراورده ها را فراهم می آورد. با اجرای این گونه طرحها علاوه بر تامین پروتئین مورد نیاز جوامع در حال رشد، راندمان تولید افزایش یافته و از امكانات بالقوه و بالفعل محلی و منطقه ای استفاده بهینه به عمل می آید مضافاً اینكه باعث ایجاد اشتغال مولد گردیده و سوددهی معقولی را برای سرمایه گذار در پی خواهد داشت. ضمن اینكه این طرح دارای این قابلیت میباشد كه در قالب تعاونی های بانوان به مرحله اجرا درآید.