خلاصه و فهرست کلی:
تاريخچه طراحي وب 1
طراحي صفحات وب 2
مقدمه 2
عناصر 3
فرمهاforms 6
پس زمينه 7
اسكريپت 12
VB SCRIP 13
JAVA SCRIPT 13
FLASH 14
VECTOR تصاوير 14
تصاوير برداري 19
كد نويسي آسان 20
شبيه سازي موبايل 20
AJAX طراحي برنامه هاي كاربردي تحت وب 21
ASP 24
اسجاد كردن اولين صفحه ASP 29
آموزش ASP 35
منابع 41
تاريخچه طراحي وب
تیم برنرز لی، مخترع وب، با برپایی یک سایت وب در اوت ۱۹۹۱، نام خود را به عنوان نخستین سازندهٔ وب در تاریخ نگاشت. او در نخستین وبسایتش، از اَبَرمتن و پیوندی برای ایمیل (پست الکترونیک) استفاده کرده بود.
در آغاز، سایتهای وب با کُدهای ساده «اچتیامال» نوشته میشدند، گونهای از زبان کُدنویسی که ساختار سادهای به وبگاهها میداد، شامل سرتیتر و پاراگراف، و توانایی پیوند دادن به صفحههای وب دیگر، با اَبَرمتن. در مقایسه با روش های دیگر، این راه تازه و متفاوتی بود که کاربران به سادگی میتوانستند با یک مرورگر، صفحههای پیوند خورده را باز کنند.
با پیشرفت وب و هنر طراحی آن، زبان کُد نویسی اش، اَبَرمتن یا اچتیامال، پیچیدهتر و پرانعطافتر شد. ابزاری مانند جدولها که بیشتر برای نمایش نمودارهای دادهای بودند، بزودی مورد استفاده نادرست، برای چیدمان های پنهان در صفحههای وب قرار گرفتند. با پیدایش الگوهای آبشاری وب یا «CSS»، روش نادرست طراحی با جدول های پنهان در صفحه از گردونه خارج، و بجای آن استفاده مناسب از «CSS» جایگزین شد.
طراحی صفحات وب
اچ تی ام ال و طراحی صفحات وب :
يادگيری زبان HTML بسيار ساده است.در اين درسها ياد خواهيد گرفت که چگونه با کمک HTML صفحاتتان را ساخته و وب سايت شخصی فارسی و يا وبلاگتان را راه اندازی کنيد. مبنای اين دروس نسخه 4 استاندارد اچتمل بوده و نکته بسيار مهم اين نسخه جداسازی فرمت بندی و انتقال آن به style sheet ها ميباشد. لازم به توضيح است که که تاکيد دروس و مقالات اين راهنما بر فارسی نويسی مطابق استاندارد يونيکد بوده و اولين مجموعه دروس آموزشی ما شامل آموزش مقدماتی HTML بهمراه مثالهای متعدد فارسی نويسی خواهد بود. ادامه اين بخش به شرح سرفصل مطالب ارائه شده خواهد پرداخت