گزارش كار ........................................... .2
مقدمه........................................................ 3
بخش اول : كلياتي در مورد درخت سيب
· درخت سيب و خواص بتانيكي آن ........................4
· انواع واريته هاي سيب و پايه هاي پيوندي.......................4
· ازدياد و تكثير درخت سيب............................5
· طرح و ايجاد باغ ميوه..........................................7
بخش دوم كاشت :
· طرح ريزي و تهيه نقشه درختكاري..........................13
· روش هاي كاشت درختان..................................14
· تهيه چاله جهت كاشت درخت...............................15
· عمليات انتقال نهال از خزانه به زمين اصلي...................15
بخش سوم : داشت
· آبياري و طرق آن.............................................20
· كود دادن........................................................22
· شخم پاي درختان...............................................24
· مبارزه با علف هاي هرز...................................24
· هرس ...............................................................25
· پيوند.................................................................34
· آفات.......................................................................37
· بيماري ها..........................................................40
بخش چهارم : برداشت
· روش هاي برداشت............................................47
· عمليات پس از برداشت...................................48
· انبار و نگهداري ميوه ها............................................50
شرح فعاليت هاي انجام شده در طول دوره كارآموزي
محل كارآموزي : بخش باغباني اداره جهاد كشاورزي شهرستان ابهر ( بهار 87 )
1. پاسخگويي به مراجعين مربوط به بخش باغباني
2. تايپ نامه هاي اداري
3. تهيه ليست هاي مربوط به توزيع نهال و كود ريز مغذي
4. بازديد از نهالستان هاي اطراف ، باغات سيب وانگور به همراه كارشناسان بررسي كننده خسارت سرما
5. پيگيري فعاليت هاي مربوط به دبيرخانه
مقدمه
سيب از گونه هاي وحشي موجود در آسيا و اروپا به دست آمده و قدمت كشت آن به سال هاي ماقبل تاريخ مي رسد با وجود قدمت كاشت سيب در دنيا و شناختي كه در ايران زمين از اين درخت داشته اند تا اين اواخر به عنوان يك محصول تجاري تلقي نمي شد . در واقع در سي سال اخير سيب به صورت تجاري در ايران كشت شده است . درخت سيب در بيشتر نواحي ايران مي رويد و بارور مي شود و هر ناحيه اي سيب مخصوص دارد . سيب گلاب ، سيب دماوند ، سيب شميران ، سيب ترشي آش ، سيب خراسان ، سيب شيرين درشت و ...
گل درخت سيب در اوسط بهار در مي آيد بنابراين كمتر دچار سرمازدگي مي شود . درخت سيب در زميني كه خاكش رسي و كود داده شده است و قشر زيرينش قابل نفوذ به آب باشد تنومند مي شود و ميوه اش خوب و فراوان خواهد بود . در زميني كه خاكش رسي و آهكش از ده درصد تجاوز نكند درخت سيب پرحاصل مي شود . درخت سيب را در تمام زمين هايي كه خاكش متوسط باشد مي توان كاشت .
درخت سيب در آب و هواي مرطوب بهتر رشد مي كند . ولي در آب و هواي خشك رشدش قابل توجه نيست. اكثرا درخت سيب در نقاط خنك و رو به شمال كه براي درختان ديگر مناسب نيست كاشته مي شود. درخت سيب نيز مانند درختان ديگر نياز به عمليات مناسب آبياري ، هرس ، كوددهي و... دارد كه در بخش هاي بعدي بررسي شده اند .